רשלנות רפואית בניתוחים קוסמטיים וניתוחי עיניים
העולם המודרני ותעשיית היופי, הנגישו לכל אחד ואחת את האפשרות לביצוע טיפולי אסתטיקה ולשיפור המראה החיצוני. לעיתים, כגודל הציפיה- כך גודל האכזבה, שכן פעמים לא מעטות טיפולים אלו מסתיימים במפח נפש, בתוצאות קשות ביותר- ובמקרים קיצוניים אף בנכות תיפקודית הנשארת למשך מותר חייו של הטופל.
מאחר וניתוחים אלו הם ניתוחים אלקטיביים- וברובם אינם ניתוחים מחוייבי המציאות- לעיתים בתי המשפט מטילים חובת זהירות גבוהה יותר על הרופא המטפל- אשר מכניס לחדר הניתוח – מטופל שהינו בריא ושלם, ללא צורך קריטי בטיפול מציל חיים.
בתחום זה, כמו בתחום הניתוחים האחרים- רשלנותו של הרופא המנתח באה לידי ביטוי כבר בשלב הטרום ניתוחי- בכל הקשור להסברים אשר יש לתת למטופל על הסיכויים והסיכונים של הפרוצדורה הרפואית אותה הוא עתיד לעבור. כמובן שאיכות הטיפול הרפואי נמדדת גם באופן ביצוע הניתוח עצמו- כאשר פעמים רבות התוצאות נוראיות, מצריכות ניתוחים מתקנים- או גרוע מכך- ללא אפשרות תיקון.
בניתוחים פלסטיים שונים אנו עדים לרשלנות גם במעקב הרפואי אשר אינו מתבצע כיאות גם לאחר תום הפרוצדורה הרפואית- עם גילויים של זיהומים, התרופפות תפרים, אי תחושה באברים המנותחים- אשר לעיתים הרופא מתעלם מהופעת סימנים אלו- וגורם להשארותו של נזק צמית.
כבכל פרוצדורה רפואית כדאי להיוועץ ביותר ממומחה אחד, לבדוק היטב את המקום בו עתידים להתבצע הניתוחים, את הכשרתו וניסיונו המקצועי של הרופא בטיפול הספציפי- ולשקול היטב את הסיכונים הטמונים בפרוצדורה שעתידים לעבור ובכך למנוע מקרה של רשלנות רפואית בניתוחים קוסמטיים וניתוחי עיניים.